Thursday, April 24, 2014

Lucruri care merg asa cum trebuie

Sa nu uit sa povestesc despre baiatul cu mingiuta portocalie, o intamplare despre nimic si totusi despre toate.
Vopsesc un dulap mare in auriu - ce bine e sa fii excentric!
Plante cu frunze grase la geamul care da spre sud.
Desenez, desenez, desenez. Nimic cu sens, nimic fara sens.
Timpul inseamna de fapt energie. Cand zici ca nu ai timp, zici de fapt ca nu mai ai putere sa le ingramadesti pe toate, la rand, ca margelele pe sfoara. Energia mea se duce de ceva vreme in niste directii foarte precise, resturile de energie ramase nu-mi mai ajung decat pentru o inghetata.
Ruj "Sugar plum" si parfum de pere crude.
Si mult, mult verde: limonade facute din limes, mojito, salata de avocado si o esarfa de culoarea smaraldului fierbinte.

Wednesday, April 16, 2014

Reclama la niste creme foarte utile

Stateam la coada la farmacie, mai multi oameni isi umpleau in jurul meu pungile cu medicamente + crema de galbenele. Crema noastra universala, pentru tot felul de probleme si orori.
Eu as vrea sa apara insa si crema de orhidee, cu care te dai atunci cand vrei sa devii un pic mai exotic, pentru ca te simti un pic cam prea banal, ca un figurant dintr-un film nu prea special, crema de flori de tei, cand te inrosesti de furie si vrei sa devii galben de calm, crema de bambus, cand vrei sa fii brusc norocos si sa cumperi bilete la loto, sau crema de ficus, cand te afli la o petrecere arida, cand n-ai chef de vorba, asa ca vrei sa devii brusc pur si simplu ornamental.

Friday, April 11, 2014

Cateva obiecte foarte utile pentru mine

2 agrafe de par imprumutate de la colega mea, Alice. Cand imi prind parul, exista 2 liane pe care nu le pot imblanzi fara ele.
un ananas gigantic, pe care tot aman sa-l mananc, pentru ca e prea mandru si prea frumos, o sa am impresia ca tai un copac cand in sfarsit o sa-l sacrific
paharul de apa de langa pat - sau, mai degraba, capcana de sticla de langa pat, pentru ca de obicei nu beau apa din el, dar mi-e la indemana cand vad un paianjen pe care nu vreau sa-l omor, ci vreau doar sa-l prind si sa-l dau afara
un calendar mic, primit de la cofetaria Ana - poate am devenit extrem de organizata, poate am devenit obsedata de timp, cert e ca ma uit pe el si planific cel putin 2 chestii pe zi datorita lui.
3 pusculite: un porc, o vaca si un borcan mov, in care pun zilnic cate o moneda. am strans deja foarte multi banuti, cu care as putea sa-mi cumpar la vara peste 100 de inghetate la cornet.

Saturday, April 05, 2014

Ceai verde pentru o viata un pic mai roz

   Tot cautam pudra Matcha. Si tot nu gaseam, pentru ca e foarte scumpa si nu voiam sa dau un milion pe 100 de grame. Si, asa cum se intampla de obicei cand imi doresc ceva, m-am trezit cu un mail de la Claudia. Claudia are o ceainarie online, www.delicecorner.ro, cu tot felul de ceaiuri pe care nu le gasesti prin alte ceainarii si multe alte lucruri delicioase, de exemplu deserturi raw. Si avea bineinteles si Matcha japoneza, la un pret cumparabil. Pe care eu am pus-o intre timp in prajituri ( nu puneti doar o lingurita de matcha, cum zic unele retete, puneti 2, ca altfel nu se simte deloc), paste si salate si-mi vine sa o pun peste tot, chiar si in baie :)).

   Asa ca in dimineata asta mi-am facut un ceai cu pudra Matcha si m-am simtit din nou zen. Pentru ca iar am avut o perioada furtunoasa. Si cand vine furtuna peste tine, e important sa fii calm si sa nu-ti lasi mintile sa fie luate de vant.