Saturday, March 22, 2014

Culori

Sa te trezesti sambata dimineata, la ora 7, ca sa speli toate geamurile din casa, in timp ce un cocos urban urla invers ca varcolacul la soare.
Sa te uiti la un felinar auriu care locuieste intr-un copac roz inflorit.
Sa vezi o tiganca imbracata toata in mov stralucitor, care striga dupa fier vechi, in timp ce invarte in mana un urias lampion chinezesc din matase rosie.
Sa pui la insorit asternuturi curate si albastre in timp ce un mierloi scoate triluri de dragoste pe un stalp electric, langa un gugustiuc dornic sa ia lectii de iubire.

Wednesday, March 12, 2014

Oftalmometafora

Mi-a zis azi oftalmologul ca toate lacrimile artificiale din lumea asta sunt ok. Si eu m-am gandit ca de fapt vrea sa spuna ca lacrimile astea apartin unor roboti si ca e normal si bine ca robotii sa se exteriorizeze si sa planga atunci cand au nevoie. Pentru ca turnam apoi lacrimile lor in sticlute, le punem data de expirare, si le folosim pentru a avea ochi mai buni, mai puternici, mai de otel!

Sunday, March 02, 2014

Casnic

In aceasta zi ploioasa am o raceala moderna, ma doare doar capul si stranut si-mi vine sa-mi fac o mantie din plapuma si sa ma plimb asa, ca o regina a servetelelor parfumate.
In aceasta zi ploioasa imi ingrijesc martisorul primit de la ai mei, un ficus inalt si vesel, ca o adolescenta cu oase de supermodel.
In aceasta zi ploioasa sunt recunoscatoare ca au fost inventate placintele, ca exista paracetamolul si cizmele de cauciuc, vopselele care se usuca rapid si culorile "cornflower", "cobalt" si "bottle green".
In aceasta zi ploioasa am uns toate balamalele si nu mai scartaie nimic. E o liniste de duminica ploioasa de primavara, cu scoici la geam si apa de mare hipertona in sticluta, langa perna.