Saturday, January 28, 2012

Voyeur-ul din cutie

In fiecare dintre noi se ascunde un alt "eu" pe care nu-l lasam sa iasa la suprafata. Fie pentru ca nu stim ca e acolo, fie ca nu vrem sa ni-l asumam, fie pentru ca nu ni-l dorim. In cazul meu, se pare ca ascund un mic voyeur in subconstient, pentru ca ori de cate ori ma uit din intamplare pe geam, vad cate un vecin care se dezbraca. Cu jaluzelele ridicate, perdele inexistente, toate luminile aprinse si nicio grija. Asa ca tot ce-mi ramane de facut e sa zic "oh, nu din nou" si sa ma intorc cu spatele. Asta se intampla atat de des probabil si pentru ca traiesc inconjurata de blocuri, stau doar la etajul 3 si vad apusul in geamul balconului vecinilor de vizavi, si pentru ca, probabil, am foarte multi vecini care si-au asumat micul lor "eu" exhibitionist.
Insa sunt convinsa ca as putea sa locuiesc chiar si intr-o cabana intr-o padure, departe de lumea dezlantuita, si tot as vedea atunci cand ma uit pe geam o caprioara care-si da jos dresurile sau un vulpoi in costumul lui Adam care se spala la subtiori.

Monday, January 23, 2012

Castele in Spania pentru pesti

Pentru ca mi-au zis chinezii ca a venit anul dragonului negru de apa, m-am decis ca e un moment bun sa-mi cumpar in sfarsit pesti. 9 aurii si 1 negru pentru inceput. Asa ca m-am transformat intr-un arhitect de castele piscicole. Pentru ca nu vreau ca pestii mei sa se ingramadeasca intr-un apartament de bloc comunist; ei merita un palat rotund si luxos, copaci umbrosi si banca in parc, elefanti in fata casei si dinozauri in poienita acvatica. Poate chiar si un cal.

Tuesday, January 17, 2012

Mic

Carnetul de idei geme de proiecte, m-am si apucat de cateva.  Desenez si studiez si cercetez. Deocamdata cel mai drag mi-e mini proiectul Gradinile Mici. Mi-am propus ca anul acesta sa construiesc cel putin 10 gradini mici. Una intr-o cutie de pantofi, una intr-o cutie de chibrituri, una intr-un pahar de apa, alta intr-o coaja de nuca, poate una chiar intr-o coaja de nuca de cocos si neaparat una intr-un buzunar, cateva in niste casute din carton si o gradina mai mult decat mica intr-un degetar. Si-mi place la nebunie ca o sa trebuiasca sa folosesc lopeti, stropitoare si tarnacoape facute pe masura lui Tom Degetel si scobitori in loc de stalpi de sustinere si o furculita pentru papusi in loc de grebla. Doar manusile de gradinarit o sa ramana la fel.
Se vede treaba ca pe masura ce ma fac mare imi vine sa construiesc lucruri din ce in ce mai mici.

Thursday, January 12, 2012

Nehoroscop

Urmeaza un an cat mai sarac in crocodili si rechini, dar bogat in excursii cu trenul si masini mai mult sau mai putin mici. In mare parte a timpului nu ti se va intampla nimic rau, dar atunci cand se va ivi o intamplare nefericita, vei avea puterea sa scoti borcanul cu zen din buzunar ( sortimentul acela puternic si verde) si sa zici ca asta e viata. Si cand se va ivi o intamplare extrem de fericita, la fel, vei scoate celalalt borcan cu zen din buzunar, cel pentru zile bune, si vei spune din nou ca asta e viata, trebuie sa traiesti fericirea aceea atunci, cat mai intens, fara sa mai pui ceva departe si pentru maine sau anul viitor. De asemenea, anul acesta vei avea ocazia sa construiesti multe obiecte mici, dar nu neaparat inutile ( pe care le vei strange intr-o colectie intitulata Arta domestica de zi cu zi), si sa simti ca ai construit ceva in fiecare luna, asa cum trebuie sa faca orice om care nu are 2 maini stangi.

Thursday, January 05, 2012

:)

Azi am avut un moment de fericire din acela, ca pe vremuri, pornit doar din propria mea tinerete, cand ma minunam mereu cat de frumoasa e viata ( ceea ce inca fac, dar un pic mai pe ocolite). Pentru ca este asa cald si frumos afara, cu senzatia asta de seara de primavara si vremuri noi si bune. Tineam in brate o punga de chipsuri si un ghiveci cu narcise pitice si imi cadea sapca pe ochi, golanii chiuiau fericiti in timp ce pariau pe meciuri, eu ma simteam sanatoasa, la locul meu, intreaga. Lumea mea era de fapt intreaga si asa cum trebuie. Incat a venit valul de fericire si inca a ramas aici, la un pahar de cuba libre.

Tuesday, January 03, 2012

Cateva din lucrurile mele preferate in ianuarie 2012

Cainii cu ochelari, plantele care traiesc bine-mersi si nu au nevoie de ajutorul tau, desenele care ies cum vor ele, nu cum vrei tu, instalatia luminoasa pentru brad care ajunge insa pe perete, ambalajele rupte pentru cadouri, sosetele rosii cu reni, zambilele din productie proprie, parfumul cu miros de pudra verde, salvarii pentru pisici, puloverele gri deschis, carnetelul de idei care nu mai este de multa vreme doar pentru idei, dar si pentru liste de cumparaturi, numere de telefon, calcule si desene fara cap si coada, filmele cu case bantuite, tatuajele microscopice, capsunile mutante, melodiile despre cosmonauti rusi, bijuteriile geometrice, trigonometrice si vegetale