Tuesday, January 31, 2006

Poveste adevarata

A fost odata un sat. Pentru ca scoala era foarte departe copiii aveau o masina care sa-i duca acolo. O masina vai de capul ei. Care evident s-a defectat intr-o zi. Nimeni n-a reparat masina, nimeni n-a dat bani. Copiii nu aveau cu ce sa se mai duca la scoala. Primarita zice: " Dar priviti ce primarie avem. Cea mai frumoasa primarie din judet. Avem termopane si usi cu senzori. Ca sa nu mai vina oamenii cu maini murdare si sa lase urme pe clante".


domestos nest

from heidycody.com

In fiecare zi

In fiecare dimineata trec pe langa o casa de pensii. In fiecare dimineata cand trec prin zona aceea viata mea devine un carusel care se invarte in ritm nebun.

Coloana sonora - Edith Piaf: La foule

Multimi de pensionari impanzesc cu rapiditate strazile. Ca niste fluturi traverseaza strada numai prin locuri neregulamentare. Soferii claxoneaza impacientati. Alte grupuri de pensionari se tin de brat, in lant ( stil "podul de piatra s-a daramat"). Trotuarele devin mult mai stramte. Nu ai cum sa treci. Trebuie sa te resemnezi. Domnul Alexandrescu se intalneste cu domnul Matei. Urmeaza o discutie linistita, despre acte si ce mai fac distinsii domni in viata de zi cu zi. Se despart.Apoi domnul Alexandrescu ii zice brusc consoartei, cu un aer senin: "Dementu' dracului".
:-\

Monday, January 30, 2006



the garden- house

Sunday, January 29, 2006

:)



The house of umbrellas - art project
by Syntosil
in Zurich, Switzerland

www.syntosil.ch

Frici irationale: parcari, rechini si alte orhidee



1. Mi-este frica de parcarea aia de pe Magheru si mi-este frica de rechini. Ma uit la documentarele despre rechini de pe Discovery si National Geographic ca la filme de groaza. Cand eram mica mi-era frica sa ma dau jos noaptea din pat, ca nu cumva o mana paroasa de monstru, sa iasa de sub pat si sa ma apuce de glezne. Dupa ce ma uit la documentarele cu rechini mi-este frica sa trec pe langa parcarea de langa Scala. Ma astept sa apara un nas unsuros de rechin, sa ma inhate de fular si sa ma traga in intunecimea parcarii unde este mereu frig, sunt pete negre de ulei si un cerber sub infatisarea unui nene plictisit, imbracat in negru.

2. Am parul mare. Este un adevar incontestabil si nu am de gand sa spun altceva. Dar dimineata este si mai mare. De fapt este cel mai mare. Uneori ma gandesc ca o sa ma trezesc dimineata si parul meu negru va fi atat de mare incat va acoperi lumina soarelui si ma voi trezi cu omenirea infricosata si manioasa la usa apartamentului meu, cu furci si topoare, cerandu-mi socoteala pentru faptul ca am lasat pamantul fara lumina si viata.

3. Mi-este frica de orhidee. Imi par niste flori foarte frumoase, dar foarte nesanatoase, a caror igiena personala lasa foarte mult de dorit. Imi dau impresia de flori opulente si rele, capabile de mari marsavii.

Friday, January 27, 2006

Cui nu-i plac robotii? The robot talent show

Solar robot


60 minutes bot Workshop
Ralf Schreiber & Tina Tonagel
solarpanels, different electronic components, small motors, wire
(2005)

mai multi roboti aici: http://artbots.org/2005/

strange mechina series

Prayer machine II


A Prayer Machine is a device for amplifying your prayers. With this industrial-styled prayer machine, you write your prayer on a slip of paper, drop in it, press a button, and the Prayer Machine incinerates it. Your prayer is sent up with the smoke. A complex arrangement of mechanics, prayer circuitry, and fire. Three years from conception to completion.

Fuzzy phone



from : http://www.thespoon.com/art/portfolio/strange-mechina-series

Thursday, January 26, 2006



Se poate ivi in orice moment. In timp ce mananci tort, te uiti la Wallace and Gromit sau nu admiri o vaza urata. Pe neasteptate apare vocea interioara care-ti da cu o lingura in cap si ca un cuc dintr-un ceas iese scheletul din dulap. Clantanindu-si mandibula incepe sa cante cu o voce taraganata "Diamond and rust". Atunci apar tot felul de sentimente, amintiri etc pe care le dosisei bine, intr-o punga mov, in coltul 47 al memoriei. Si incepi sa zici: Nu vreau sa te aud. Ar trebui sa existe niste casti pe care sa ti le pui pe urechi si sa nu mai auzi ce-ti canta la ureche scheletul meloman.

Wednesday, January 25, 2006

Frig - partea a doua-

linkul de azi:
theadconceptor

( pt cine inca nu-l stia)

Frigul continua. Ceai verde cu lapte, oparit, care se raceste bocna in 2 minute. Miscari de aerobic prin birou. Manusi in maini. Fular infasurat strans de 2 ori in jurul gatului. Ca sa-mi misc gatul, trebuie sa-mi misc tot corpul, ca un lup. Aerul conditionat nu vrea si pace. Conversatii pe messenger: "la voi e frig?" ,"si la noi", "cuvinte urate". E nasol sa citesti ziarul cu manusi in maini.Te oftici ca nici macar nu visezi noaptea ca e vara si stai la soare. In schimb visezi ca prietenul te-a parasit ca sa fie cu Kylie Minogue. Asta ar mai lipsi!

later edit: am descoperit caldura solara. fuga in meeting room unde bate soarele. stat 5 minute cu fata la geam, inspre soare. stat 5 minute cu spatele la geam, inspre soare. mmmm...cald.

Tuesday, January 24, 2006

post despre frig si pe blogul meu

Tiii, ce frig este. S-a stricat centrala :((. Stau la birou, cu un teanc de reviste playboy intr-o parte si un teanc de reviste pt femei in cealalta parte (interes de serviciu, don't ask :P), cu manusile in maini ( ce bine ca azi mi-am luat manusile cu degete, nu cele cu un singur deget) si NU sunt creativa. Pentru ca in cap am ger. Ideile mele s-au transformat in turturi cristalini. Voiam sa fiu altfel si sa nu scriu despre frigul de afara dar se pare ca nu se poate. Am vorbit despre vreme zilele astea de parca sunt o baba preocupata doar de buletinele meteorologice. Dar cum sa nu fiu preocupata cand merg pe afara si mi-e teama ca o sa-mi curga nasul fara stirea mea si lumea o sa zica: "ia uite si la fata asta ce asa si pe dincolo este. n-are si ea servetele ca omul normal". Ce e bun la frigul asta: mi-a crescut capacitatea de empatie. Empatizez cu paznicii de parcari, cu cersetorii de la colt de strada si cu cei care vand ziare. Deci, datorita frigului, sunt un om mai bun!!!

Monday, January 23, 2006

i like this poster ( don't know why)



Stiti cum e cand iti place ceva, desi nu stii exact de ce iti place si esti entuziasmat si vine un nene si tu zici: hei, nene, imi place asta, si nene ridica din umeri si intreaba: dar cu scheletul ala acolo ce e, si tu ridici din umeri plictisit cand vezi ca nu ai cu cine vorbi si nu mai zici nimanui ca-ti place ca sa nu te mai intrebe nimeni ce e cu scheletul ala acolo.

Sunday, January 22, 2006

suiera crivatul intr-o duminica parasita


Da, inca un post :-o. Spre deosebire de alte duminici azi am avut foarte multi vizitatori. Bine, asta si datorita faptului ca de cand mi-am denumit un post "lovely" s-a creat ciudata combinatie de cuvinte lovely irene. Sunt foarte multi care dau search "lovely irene", dar nu pentru a ajunge la mine :P. Ci pentru a ajunge intr-un loc special, educativ, fara inhibitii, nu zic care :P.
De ce postez asa mult astazi? Weeeell, pentru ca este duminica. Fiind o femeie emancipata de felul meu am observat ca mi-am facut un obicei din a sta duminica in casa. Oricum de cand eram mica si soim al patriei/ pionier si aveam doar duminica libera nu pot sa sufar aceasta zi a saptea. Ce-mi place la duminica: diminetile de duminica ( in special cele de primavara inspre vara), melodiile cu atmosfera de duminica ( gen the chemical brothers - where do i begin), ceaiul cu gust de duminica si o pagina dintr-un almanah de copii din '82, care vorbea despre faptul ca fiecare denumire a unei zile vine de la numele unui zeu roman. Pagina aia era patata cu dulceata de visine. Dulceata de visine este unul dintre lucrurile perfecte ce exista pe acest pamant. Si probabil a fost inventat de o bunica.
Deeeeci fiind eu femeie independenta de felul meu si stand acasa si pentru ca singurul punct culminant al zilei se anunta doar serialul "gilmore girls" de la 8.30 m-am gandit sa fiu spontana si sa ma duc sa-mi cumpar bere. Mi-am legat parul cu o chestie din aia de cauciuc,cu care se leaga celofanul la borcane ( manifest o cochetarie foarte bizara in ultima vreme), m-am infofolit si am iesit in crivat sa-mi cumpar O bere ( nu pot sa beau mai mult de o bere, deja de la o bere si jumatate incep sa alerg pe scari, fie ca in casa respectiva sunt sau nu scari).
Crivatul - drumul a fost greu. La un moment dat mi se pare ca am auzit si lupii urland in pustiu. Stiam ca trebuie sa ma lupt, sa merg mai departe, sa inving natura. Daca picam jos nu avea sa ma mai gaseasca nimeni pana la primavara. Asa ca in 5 minute am ajuns la magazin, am luat berea ( si alte chestii care nu-mi trebuiau de fapt, dar nu puteam sa cumpar doar o bere daca tot iesisem pe vremea aia afara) si m-am intors acasa. Urat a fost ca dupa ce am ajuns acasa imi trecuse pofta de bere.

PS1: nu ma obisnui cu faptul ca acum este corect sa scrii niciun sau nicio. Si nu cred ca o sa ma pot obisnui vreodata. Acum inteleg de ce sunt unii batrani inflexibili cand este vorba de anumite principii. Pentru ca eu n-o sa scriu niciodata, dar niciodata niciun sau nicio. si daca este nevoie o sa pun la cale si o miscare de rezistenta secreta care sa ne apere dreptul de a scrie corect, indiferent de ce zice academia.
PS2: ascult o melodie, de fapt nu este chiar o melodie, este inregistrarea unor voci de broaste. Este demonstrat: poti sa ai senzatie ca este vara, si esti la pescuit, si esti hartuit de lacuste chiar daca afara sunt -10 grade si crivatul incearca sa-si bage degetele pe sub geam.

constatare

La inceput facea curatenie in casa cand veneai in vizita. Ba mai mult, chiar matura sau dadea cu aspiratorul. Nu gaseai nicaieri ambalaje de mancare sau sticle de suc goale. La inceput facea curat in baie. Descoperea rolul benefic al periei pt wc, rolul cosului pentru hainele murdare. Si intotdeauna avea sapun in baie. Daca ti se facea sete, indiferent de ora, fugea sa-ti aduca apa sau suc. Parea mereu dornic sa-ti faca pe plac si cuvantul "lene" ii era necunoscut.
Dupa "n" zile astfel de amintiri zac intr-o pata de ceata, intr-un buzunar al mintii plin cu lucruri frumoase care nu se mai intorc. Acum nu mai face curat in casa cand vii tu. De baie nici nu ma incape vorba. Daca ti se face sete noaptea nu se mai ofera sa-ti aduca el de baut. Nu conteaza faptul ca esti imbracata sumar si ca in drumul tau spre apa din bucatarie exista pericolul sa te intalnesti prin casa cu niste veri preoti aflati in vizita.



from detailsart.com

si funny, si creepy si kitsch.

:)) turkish wizard of oz...a must see

"The story follows the original movie for the first part, but Dorothy starts out in Turkey, not Kansas. The twister comes and she ends up in�.er�.another town in Turkey (it's fairly obvious that there was no great budget here). Here she is greeted by 7 gnome abominations, which I simply took to mean Snow White was visiting Oz that day. Dorothy later starts her quest and meets a scarecrow who is clearly on his way to a gay pride parade. Apparently, he was a little too flaming, because at one point Dorothy had to sew the Scarecrow's butt together. Which would be the end stage of homophobia, I would think."

more here:http://www.dejennerate.com/turkishwizard

Friday, January 20, 2006



Butter Jesus! De ce nu? :p

de pe un blog descoperit recent, un blog despre mancare care-mi place foarte, foarte mult.
cakehead.com

Thursday, January 19, 2006

Nu toate ideile creative sunt ok si cand le pui in practica. De exemplu, daca se rupe fermoarul de la blugi cand esti la serviciu. Nu merge sa repari problema cu un capsator pentru hartii. Din pacate :(

Wednesday, January 18, 2006

>^,,^<




nice cards with cats here: http://www.cat-alog.com/cat_cards.html
dap, am o obsesie pentru pisici. but i can't help it :-s


more here http://yoke.cc/handart

art truck.



more here: http://www.rhino-award.com/sieger

Monday, January 16, 2006

:)



17.01 - So, I'm another year older. What can I say: "Yay"!

:)) pretty beckham barbie doll



from http://galleryoftheabsurd.typepad.com/14/2005/05/david_beckham_i.html

Sunday, January 15, 2006

duminica si atat

Azi am stat acasa, de unde se vede si cum de s-a intamplat numarul mare de posturi pe blog :).
Stand eu in pat si incercand sa fiu creativa ( si ascultand obsesiv Tori Amos - Wednesday), evident ca am ajuns sa ma gandesc la alte chestii. Cum ar fi:
-imi plac filmele dar vad ingrozitor de putine. si alea pe care le vad sunt mai degraba din seria celor comerciale. mi-ar placea sa vad filme foarte vechi. evident ca pentru asta am nevoie de o persoana cu care sa ma duc la muulte filme.
- am nevoie de o persoana cu care sa ma duc in weekend la cumparaturi. altfel de una singura nu ma duc si parca vad ca ajung sa am o garderoba saraca si meschina, alcatuita doar din 2 tricouri.
- am nevoie de o persoana cu care sa ma duc la teatru. de cand n-am fost la teatru ( /tear)
- am nevoie de o persoana cu care sa pot vorbi tampenii. cu cat mai frivole, cu atat mai bune.
- am nevoie de o persoana cu care sa pot vorbi lucruri serioase. si care sa-mi recomande carti. si care sa-mi dea cu ele in cap cand ma vait ca sunt prea obosita sa mai citesc cand vin noaptea acasa ( dar nu sunt prea obosita sa ma uit la jay leno)
- am nevoie de o persoana cu care sa ma duc din cand in cand in cluburi. nefiind o fiinta prea sociabila si pe deasupra si una care oboseste usor, doua cluburi pe luna imi ajung.
- si am nevoie de o persoana cu care sa invat sa fac de mancare. sunt atat de stangace in bucatarie incat daca as fi lasata singura, intr-o padure, cu frigiderul langa mine, mai degraba as rontai scoarta copacilor decat sa-mi pregatesc o mancare decenta la foc.

daca as avea un grup de prieteni alcatuit din astfel de persoane, tare bine ar fi de mine. poate daca imi pun dorinta de ziua mea sa am asa ceva, intr-o zi o sa ma pomenesc la usa cu grupul compact de prieteni, impartiti pe categorii si cu flori in brate.

alt gand pe ziua de azi:
- eu nu primesc flori decat maximum de 2 ori pe an. probabil nu merit.

alt gand:
- imi plac barbatii nerasi. e un blestem dar asta e.

alt gand:
- am cea mai oribila sapca din lume. e neagra, cu margini rosii si scrie pe ea skoda motorsport. ma chinui de foarte multa vreme sa-mi cumpar o sapca decenta de fata. pana acum insa destinul mi s-a impotrivit cu inversunare si planurile mi-au fost zadarnicite de fiecare data.

alt gand:
- imi doresc foarte tare sa vad plan 9 from outer space. ( de fapt as vrea sa vad toate filmele lui ed wood).

found object box constructions




collage and assemblage by James Michael Starr
from jamesmichaelstarr.com

L'accord d'amour
by Ray Caesar

from raycaesar.com


poza asta imi aduce aminte de basmul lui Andersen, "Craiasa Zapezii". Probabil pentru ca in editia pe care o aveam, la inceputul cartii exista o poza cu o fetita care manca intr-un pat cirese. Parca...

as cam vrea cartea asta...



from akirastudios

Akira Blount is the president of the National Institute of American Doll Artists


from corporatepig.com




inceputurile de an ma lasa intotdeauna fara chef. si fara inspiratie. lucru grav. noroc cu anumite situri. intri pe ele si mintea ta face "click". am mai zis de situl asta, dar mai zic inca o data pentru ca imi place mult, mult.
melkadel.com

cine credeti ca o sa castige?

Tuesday, January 10, 2006

Dintr-o discutie inocenta pe messenger - cum ar fi daca ar mai exista dinozauri.
imi inchipui cum s-ar trezi in fiecare dimineata ( foarte de dimineata) dinozaurii si ar pleca la locul de munca pash-pash, grijulii sa nu faca mult zgomot pe strazi, ca sa nu trezeasca oamenii.

Wednesday, January 04, 2006

Reciteam inceputurile blogului. Presimt ca or sa apara niste continuari la "barbatul ideal" si "piticii de pe creier". De fapt, daca stau bine sa ma gandesc, mi-ar placea sa cunosc un barbat cu personalitatea unui pitic pe creier. Da, da, o sa-mi pun dorinta asta de ziua mea!

Tuesday, January 03, 2006

lovely, lovely old postcards


from pennypostcards.com

sit 2006, sit!


how i started the new year:
- hihihi ;))
- won the lottery ( cam 1000 ron)
- anger at work

now i'm eating icecream. icecream is the ultimate answer to life, the universe and everything.

:)